CO2 Neutral Website
Hvordan det fungererDeltagerePriserOm osTilmeld dig
Dansk

Sådan beregner vi dit websites CO2-udledning

Vi tager højde for de servere du bruger, dit dataforbrug og dine besøgendes forbrug. Inklusiv en ‘buffer’.

Hvor meget strøm bruger en webserver?

Vi antager at en webserver kører 24 timer i døgnet, hele året. Effekten for en lille server er typisk 200 Watt, men de fleste bruger efterhånden store hosting-løsninger. Det betyder større servere, men flere sites på samme server. Det giver et mindre strømforbrug pr. website. Alligevel har vi valgt at bruge 200 Watt i vores beregninger, så vi har en god buffer.

Hvor meget strøm bruger en besøgende på et website?

Vi tager udgangspunkt i en almindelig, bærbar computer i tændt tilstand med en 17” skærm. Den bruger 173 Watt. Hertil lægger vi forbruget fra routeren, og regner derfor med 200 Watt pr. bruger. Sidevisninger er dog vigtigere for, hvor meget strøm dine besøgende bruger.

Hvor mange sidevisninger tager vi udgangspunkt i?

Vi tager udgangspunkt i de antal månedlige sidevisninger, som virksomhederne selv fortæller os. Det er ikke muligt at få adgang til offentlig data om sidevisninger, så vi stoler på vores medlemmer. For at være på den sikre side, opgiver du dine sidevisninger inden for et trafikinterval. Det sikrer at vi altid vurderer din trafik til at være højere end den måske er.

Hvor meget strøm bruger en sidevisning?

Vores variabel for tid pr. sidevisning har vi fra Nielsen Online, som laver månedlig statistik på området. Deres gennemsnitlige tid pr. sidevisning ligger på omkring 50 sekunder, og derfor går vi ud fra 60 sekunder. Det giver os en buffer på 20%. Vi beder dig ikke oplyse hvad dine besøgende bruger af tid, for det kan være en forretningshemmelighed. Nogen har mere trafik end forventet, nogle mere, andre mindre.

Hvor meget strøm bruger kablerne mellem server og datacentre?

Strømforbruget i de datakabler der forbinder servere og brugere sætter vi til 1 Watt/måned pr. sidevisning. Vi tager udgangspunkt i at alle måneder har 31 dage, men i virkeligheden giver det os en buffer på 2%, da mange måneder er på mellem 28-30 dage. For hjemmesider med meget høj trafik kan vi lave mere specifikke beregninger.

Mere end 25.000 gange har vi CO2 neutraliseret en hjemmeside gennem vores initiativ – og vi vil gerne have endnu flere med ordningen

Alle deltagere kan bruge det velkendte, grønne ikon på deres hjemmeside. Når besøgende klikker på ikonet kommer virksomhedens individuelle certifikat frem. Det er beviset for, at virksomheden har neutraliseret sit CO2-udslip. Ikon og certifikat kan kun bruges af initiativets deltagere.

Bliv mere bæredygtig

Styrk dit brand og gør en forskel!

CO2 Neutral Website

Kontakt

Om IngenCO2

Hvordan fungerer detVores projekterBeregningerDeltagereRessourcer

Alle rettigheder forbeholdt © IngenCO2.dk

MedlemsbetingelserPersondata- og cookiepolitik